Wij verzorgen een uniek en perfect stuk maatwerk

Semi orthopedische schoenen


Semi orthopedische schoenen lijken in veel opzichten op confectieschoenen, er is een wisselende collectie en ze worden vaak in dezelfde fabriek gemaakt als confectie schoenen. Het grootste verschil is, dat er in semi orthopedische schoenen meer ruimte en mogelijkheden zijn om supplementen en aanpassingen in aan te kunnen brengen.

Tevens zijn de schoenen in verschillende breedtematen te bestellen. Veel mensen die met confectieschoenen niet meer uit de voeten kunnen, maar voor wie volledige maatschoenen niet nodig zijn, kunnen we met semi orthopedische schoenen goed helpen.

Voor semi orthopedische schoenen is een verwijzing nodig van een medisch specialist,
  • orthopedisch chirurg,
  • reumatoloog of
  • revalidatiearts.

Op basis van deze medische indicatie wordt een gericht voetonderzoek gedaan en worden met behulp van een aanmeetkaart de benodigde blauwafdrukken en metingen verricht. Vervolgens wordt er met de klant een model uitgezocht in het modellen boek.

Naast de dames en herencollectie bestaan er ook semi orthopedische schoenen speciaal voor kinderen. Deze worden toegepast bij bijvoorbeeld klompvoetjes, verlammingen, spasmes en zeer instabiele voeten. Ook deze kinderschoenen zijn te verkrijgen in diverse uitvoeringen en kleuren.

In de meeste gevallen is de levertijd van semi orthopedische schoenen tussen de 3 en 4 weken.

De zorgverzekering vergoedt op basis van de indicatie van een orthopeed, reumatoloog of revalidatiearts de kosten, met uitzondering van een eigen bijdrage in 2024 van €130,- voor volwassenen en €65,00 voor jonger dan 16 jaar. 

Krabben heeft samenwerkingsovereenkomsten met bijna alle zorgverzekeraars.