Supplementen/Steunzolen


Supplementen (of ook wel steunzolen) kunnen een oplossing zijn voor mensen met irritatie of pijnklachten in voeten, enkels, knieën, (lage)rug, spieren en pezen. Wanneer u bij ons komt voor supplementen wordt allereerst uw klacht besproken en een gericht voetonderzoek gedaan. Vervolgens wordt er een blauw afdruk en een schuimbak afdruk van uw voeten gemaakt. Met deze gegevens kunnen wij de klant een advies geven over de oplossing van het probleem. Wij hebben supplementen in diverse uitvoeringen. Welk materiaal of type voor een klant gemaakt wordt is afhankelijk van de klacht die verholpen moet worden én de eisen die eraan gesteld worden. Minstens zo belangrijk als de supplementen zelf zijn de schoenen waarin u ze draagt. De pasvorm en functionaliteit van de schoenen zijn mede een bepalende factor in de oplossing van uw voetprobleem.

De belangrijkste eis die aan een schoen wordt gesteld, is, dat deze goed passen. Daarnaast moet de schoen stabiel zijn.

Naast goede pasvorm en stabiliteit gelden de volgende vereisten:
  • Zorg dat de schoen een goede hielversteviging (contrefort) heeft zodat uw voet niet van het supplement afglijdt.
  • Een schoen met een brede, niet te hoge hak geeft de meeste steun.
  • Een veterschoen verdient de voorkeur.

Wij voorzien u graag van advies voor de aankoop van de juiste schoenen. De levertijd van supplementen is doorgaans 1 week.
 

Korte supplementen

Deze steunzool wordt het meest gemaakt en is het gemakkelijkst te gebruiken in uw confectieschoenen. Geeft steun of correctie aan de voet, zinder ruimte voorin de schoen te vragen. U kunt ze dus in veel verschillende schoenen dragen.
 

Hele supplementen

Deze steunzolen geven meer mogelijkheden tot correctie van de voorvoet. Bovendien is de voet nog beter te ontlaste door gebruik van zachte materialen onder de voorvoet. Geeft een optimaal draagcomfort, maar vraagt wel om meer ruimte in de schoen. Ze zijn daarom uitsluitend te gebruiken in schoenen met uitneembaar voetbed. Dit voetbed word dan vervangen door het supplement.
 

Kuipsupplementen

Deze kuipsupplementen zijn speciaal voor kinderen met een ernstige instabiliteit in voeten en enkels. Ze geven een extra goede fixatie van de hiel.
 

Sport supplementen

Deze worden vervaardigd voor sporters die veel van hun voeten eisen. Ze geven voeten extra ondersteuning en correctie zonder dynamische eigenschappen van de voet te belemmeren. Deze worden doorgaans gemaakt van chokdempend flexibel materiaal.