Wij helpen u graag weer op weg...

Orthopedische schoenen


Orthopedische schoenen kunnen ook mooi zijn!


Wanneer de voetproblemen niet te verhelpen zijn met:
  • steunzolen
  • aanpassingen aan confectie schoenen of
  • semi orthopedische schoenen,
dan is orthopedisch maatwerk de oplossing.

Tegenwoordig kunnen orthopedische schoenen gelukkig ook mooie schoenen zijn, geheel naar keuze van de klant wordt met moderne leersoorten en materialen de meest ideale schoen voor u samengesteld. 
Om u te helpen bij de keuze van een schoen, beschikt Krabben over een modellenboek en vele soorten leder.

Voor orthopedische schoenen is een verwijzing nodig van een medisch specialist:
  • een orthopedische chirurg
  • reumatoloog of
  • revalidatie arts
Op basis van deze medische indicatie wordt een gericht voetonderzoek gedaan en worden met behulp van een aanmeetkaart worden de benodigde blauw afdrukken en metingen verricht. Samen met de klant wordt dan naar de juiste individuele oplossing gezocht. Krabben streeft er altijd naar de orthopedische schoenen qua uiterlijk zoveel mogelijk op normale schoenen te laten lijken.

Na het aanmeten wordt er met behulp van de gipshuls een leest gemaakt, waarop we de supplementen en eventueel de voorzieningen maken. Hier wordt een plastic passchoen (proefschoen) van gemaakt die flexibel en doorzichtig is. Aan de hand van deze passchoenen kan de pasvorm en functionaliteit beoordeeld worden en kunnen, indien nodig aangepast worden. Pas hierna worden de definitieve schoenen gemaakt.

Dit bestaat uit het vervaardigen van schachten en onderwerken. Ongeveer 3 maanden na afleveren van de schoenen vindt een controle plaats. In de meeste gevallen zijn de levertijden van orthopedische schoenen:
Voor eerste paar: 10-12 weken.
Voor herhalingsparen 6-8 weken.

De zorgverzekering vergoedt op basis van de indicatie van een orthopeed, reumatoloog of revalidatie arts de kosten, met uitzondering van de eigen bijdrage in 2024 van €130,- voor volwassenen en €65,00 voor jonger dan 16 jaar. 
 

Krabben heeft samenwerkingsovereenkomsten met bijna alle zorgverzekeraars.